Historien


Tradefloor ble lansert våren 2012 og var i utgangspunktet ment som et privat verktøy. Vi hadde relativt enkle spørsmål og teorier vi ville ha svar på innen aksjer og finans. Det viste seg at det ikke fantes verktøy for å svare på spørsmålene vi hadde. Fantes de, var de enten for dyre (Bloomberg terminal, Reuters med flere) eller for vanskelige å bruke. Her er noen eksempler på hva vi ville ha svar på:

Hva hadde skjedd hvis vi kjøpte Statoil hver gang den krysset 200-dagers glidende gjennomsnitt ? Hva er egentlig best? 40 dagers glidende snitt eller 50? Eller kanskje 48 ? Stein Ove Haugen på Hegnar Nyhetene snakker ofte om RSI. Er det egentlig noe bra? Hvilken trend-indikator er egentlig best for Funcom før et spill slippes ? Finnes det andre indikatorer og metoder som er oversett av folk flest og generell finansteori?

Vi begynte å utvikle Tradefloor som etterhvert skulle bli et unikt verktøy og forum.

Her er en oppsummering av utviklingen som har skjedd siden den gang:

  • 2012 – Elementære backtestingsverktøy utvikles og brukes kun internt. Verktøyet er terminalbasert, det vil si det mange husker som DOS-lignende utseende.

  • 2012 – Tradefloor Beta lanseres i markedet som en gratistjeneste. Sanntidschat med egen kanal for hver aksje var noe nytt. Vi treffer mange interessante mennesker med gode ideer og metoder. Ideene blomstrer og de interne verktøyene videreutvikles.

  • 2013 – Tradefloor Tradefeed lanseres. Som svar på ”Hvilke aksjer eier du?” i chatten ble trade-logging aktivert, hvor medlemmer i chatten nå kan logge handler og se hverandres posisjoner. Stor betydning for det sosiale aspektet for Tradefloor. Funksjoner som /topp og /siste blir flittig brukt.

  • 2014 – Det interne strategiverktøyet skrives om flere ganger, da begrensninger i hastighet, regnekraft ikke var tilfredsstillende. Ulike programmeringsspråk testes og vi kommer i gang med visualisering av algoritmeresultater.

  • 2016 – Gjennombrudd i strategimodeller hovedsakelig drevet av signalbehandling og statistisk optimalisering.

  • 2016 - Tradefloor 2.0 Beta lanseres i august 2016 som en betalingstjeneste. Nytt utseende, backtesting av strategier med brukervennlig grensesnitt.

  • 2017 – Tradefloor kommersialieres, forenkles og aksjetips fra algoritmer introduseres. Det har aldri før vært enklere å få oppdateringer fra Tradefloors beste algoritme. Tradefloor strategien med navn ”FLUX WITH LAG” sørger for bra avkastning for et stort utvalg av Tradefloor’s medlemmer.

Videre utvikling og kontinuerlig forbedring er en av grunnpilarene hos Tradefloor. Vi gir oss ikke før samtlige medlemmer slår børsen.

Du er velkommen til å bli med, så snakkes vi i chatten.


Hvordan kan denne siden bli bedre? Gi oss tilbakemelding